B-team Noliko Maaseik onderuit tegen Menen

Vital Heynen had aangekondigd dat hij het grootste deel van zijn kern rust zou gunnen in het vooruitzicht van de veldslag tegen het Italiaanse Trentino. Vijf spelers van Jong Noliko B in tweede divisie werden opgeroepen. Zij legden Menen het vuur aan de schenen tot diep in de vierde set. Maar de thuisploeg zag zijn ellenlange ongeslagen reeks in de Lotto Dôme dan toch onderbroken: 1-3. Kristof Hoho ontpopte zich als bezoekende topscorer met 24 treffers.

mimeers

Vijf namen uit de kern, met name Verhees, Wounembaina, Maan, Van de Voorde en Egleskalns (foto), stonden niet op het wedstrijdblad. Klinkenberg en van Harskamp wèl, maar ze zouden niet opdraven. De vijf jongens van Jong Noliko B waren Nardy Vanesser, Jef Hoedemakers, Niels Gielen, Raf Segers en Peter Dirks.

“Van een wedstrijd was niet echt sprake,” zei Marc Dehaene van Menen. De grensploeg speelt ook Europees, liet Dejonckheere rusten en trad aan met Wijk- Tegenrot op die positie. De vierde set werd de meest spannende, over 10-19 naar 20-22. Dan kraakte de Maaseikse receptie. “Ik kan Maaseik begrijpen, geen probleem. De club koos voor de playoff 12 tegen Trentino", reageerde Kristof Hoho.

LP Foto JG

Sets: 25-21, 25-27, 14-25, 21-25.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zaalsporten