Geen blokkades bij Janssen Pharmaceutica

Geen blokkades bij Janssen Pharmaceutica

Geen blokkades bij Janssen Pharmaceutica

Print
Beerse - Bij farmaceuticabedrijf Janssen Pharmaceutica in Beerse voeren de vakbonden actie door mensen te informeren, maar worden de poorten niet afgesloten. Dat zegt Gijs Laureys van de christelijke bediendebond LBC-NVK.

Een aantal actievoerders trekt wel met een bus van Geel naar Beerse en vervolgens naar Turnhout voor de regionale actie van ACV en ABVV.

"Het was niet onze bedoeling het bedrijf af te sluiten", zegt Laureys, "onze actie is gericht tegen de regeringsmaatregelen. Het leeft wel bij de mensen, maar daarom staken ze niet meteen bij Janssen Pharmaceutica. Procentueel zal het aantal actievoerders dus niet zo hoog liggen, al is er wel impact van de actie op het bedrijf. Zo is een deel van de productie uit veiligheidsoverwegingen op een laag pitje gezet."

Laureys zegt nog dat de vakbond met een volle bus actievoerders vrijdagmorgen langs de vestigingen in Geel en Beerse trok, om zich vervolgens aan te sluiten bij de regionale vakbondsactie voor de Kempen van ACV en ABVV in Turnhout.

Foto: Belga

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio