Medewerkers Britse tabloid The Sun opgepakt

Scotland Yard heeft zaterdag vier medewerkers of oud-medewerkers van de Britse tabloid The Sun opgepakt. Ook een agent werd in de boeien geslagen, en in de kantoren van de krant vond een huiszoeking plaats. Dat hebben eensluidende bronnen gemeld. De arrestaties passen in een onderzoek naar steekpenningen die aan de politie zijn betaald in het kader van het afluisterschandaal waaraan sommige Britse media zich hebben schuldig gemaakt.

awillems

Drie verdachten, een van 56 jaar en twee andere van 48, werden thuis opgepakt. De vierde, 42 jaar oud, bood zich zelf op het politiecommissariaat aan. De vijfde, 29-jarige, verdachte werd geklist "op zijn werkplek, in een commissariaat in het centrum van Londen".

Volgens News Corporation, de groep van mediamagnaat Rupert Murdoch waartoe The Sun behoort, zijn vier van hen "voormalige of huidige werknemers" van de tabloid. De vijf werden ondervraagd over de vermoedelijke betaling van smeergeld door journalisten aan politieagenten.

Het onderzoek verloopt parallel aan het onderzoek naar de grootschalige afluisterpraktijken waaraan de sensatiekrant News of the World zich jarenlang schuldig maakte. News of the World, ook onderdeel van News Corporation, werd na de ontdekking van het schandaal opgedoekt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio