Klacht tegen Sien Eggers wegens racisme

Klacht tegen Sien Eggers wegens racisme

Klacht tegen Sien Eggers wegens racisme

Print
Een rustige avond in café-restaurant Bourla op de Graanmarkt draaide voor Veronique Boubane uit op een nachtmerrie. Het model van Senegalese afkomst kreeg verschillende racistische uitlatingen naar het hoofd van actrice Sien Eggers en legde klacht neer bij de politie. Dat meldt de website Clint.be.

Veronique Boubane is een 23-jarig zelfstandig model en werd in Senegal geboren. De Miss België-finaliste van 2008 vertoefde donderdagavond in gezelschap van haar man en nog een vriend, beiden half-Congolees, op restaurant in Bourla op de Graanmarkt in Antwerpen. "Plots kwam een vrouw vragen van welke afkomst ik was", aldus Boubane. "Ik krijg die vraag wel vaker, dus ik heb gewoon geantwoord. Een minuut later kwam ze terug en vroeg ze op een agressieve toon of we werkten. Ik schrok hier wel van, maar ik zei haar dat we allemaal werkten."

Het ging om Sien Eggers, bekend van de tv-programma's Red Sonja, Het Eiland en Van vlees en bloed. De 60-jarige actrice hield het daar niet bij. "Toen we haar hadden gezegd dat we schrokken van haar vragen, werd ze kwaad", vervolgt Boubane. "Ze was duidelijk aangeschoten en riep: 'Jullie Afrikanen zijn allemaal hetzelfde. Jullie doppen, zeker? Dit is mijn land en jullie komen hier profiteren. Ga terug naar Afrika!'."

"Geen racist"

Het model legde daags nadien een klacht neer bij de politie. "Ik wou het daar eerst bij laten, maar ik heb er heel de nacht van wakker gelegen en liggen wenen. Ik doe dit zeker niet voor het geld of om bekend te worden, maar ik wil dat Sien Eggers haar excuses aanbiedt."

Toen we Sien Eggers confronteerden met dit verhaal, reageerde ze rustig. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Ik was toen wel in dat restaurant, maar ik weet niet wat ik gezegd heb. Als er iets in het verkeerde keelgat geschoten is, dan wil ik dat met haar gerust uitpraten", zegt de actrice. "Maar ik ben zeker geen racist."

Volgens de eigenaar van café-restaurant Bourla is het een storm in een glas water. "Ik was er zelf niet die avond, maar mijn vennoot heeft mij het verteld", zegt Anton Vanden Houte. "Er was blijkbaar drank in het spel en het is een jammer voorvalletje. Er zijn misschien wel enkele opmerkingen gevallen, maar met alle respect voor het meisje, er is zeker geen scène gemaakt. We hebben het meisje nadien een drankje aangeboden."

THIJS VAN DEN BOS
MEEST RECENT