Compostmeesters krijgen Milieuprijs 2011

Compostmeesters krijgen Milieuprijs 2011

Compostmeesters krijgen Milieuprijs 2011

Print
Schoten - “De milieuprijs is een waardering voor verenigingen die buiten hun kernwerking specifieke activiteiten op het getouw zetten rond duurzame ontwikkeling”, legt de voorzitter van de milieuraad, Paul Staes, uit.
“De compostmeesters helpen mee aan een preventief afvalbeleid. Ze helpen van afval een grondstof maken en leveren zo een bijdrage tot de Schotense biodiversiteit”, vult afvalschepen Luc Van Gastel (CD&V) aan.
    Dat de compostmeesters erg gedreven zijn, is een statement. In het containerpark De Breker runnen ze een demonstratiestand. Ze zijn aanwezig op alle grootschalige Schotense manifestaties. Ze bezoeken scholen en verenigingen en konden het zelfs bij de huldiging niet laten om het composteren te promoten.
    “Wie een kleine tuin heeft kan een gesubsidieerd compostvat plaatsen, waardoor het gezin geen nood meer heeft aan een groene container en dus deze factuur ziet wegvallen. Een aardige besparing, zeker als je ermee rekening houdt dat dan ook geen compost meer aangekocht moet worden. En wie een ietwat grotere tuin heeft, kan zeker aan de slag met zijn bladeren en snoeihout. Bedoeling is dat alles netjes composteert. Lukt dat niet, krijgt de composthoop een luchtje of duurt alles veel te lang, dan komen we graag even langs om bij te sturen”, geven de compostmeesters als boodschap mee.
  Wim Coel  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio