Trein rijdt stilstaande auto aan in Buggenhout

Print

Trein rijdt stilstaande auto aan in Buggenhout

Buggenhout - In het Oost-Vlaamse Buggenhout heeft een trein vrijdagmorgen een stilstaande wagen op een overweg aangereden. De bestuurster van het voertuig kon zich in veiligheid brengen en ook op de trein vielen geen gewonden. Het treinverkeer op lijn 53 tussen Schellebelle en Leuven kan sinds 10 uur weer normaal rijden.

Het ongeval gebeurde iets voor 7 uur aan een overweg ter hoogte van de Veldweg in Buggenhout. Daar loopt spoorlijn 53 van Schellebelle naar Leuven. De auto was op de gladde overweg naast de dwarsbalken gegleden. Het voertuig raakte vast op de overweg en de bestuurster kon op tijd vluchten.

"Het was de trein van Mechelen naar Brugge die een auto aanreed die stil stond op de overweg", aldus een woordvoerder van Infrabel. "De bestuurster had de 100-centrale verwittigd en die namen contact op met onze verkeersleiding, maar het was te laat om een aanrijding te vermijden."

Op de trein raakte niemand gewond, maar de 258 passagiers werden wel geëvacueerd. Er werden enkele treinen afgeschaft en anderen omgeleid. Volgens Infrabel verloopt alles op de lijn sinds 10 uur terug normaal.

"Er is geen schade aan de infrastructur vastgesteld en de trein is getakeld", aldus een woordvoerder van Infrabel omstreeks 10.30 uur. "Onze mensen hebben zeer snel werk geleverd."

Belga

Foto Geert De Rycke

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio