Stad Mechelen garandeert dienstverlening op stakingsdag

Het gemeenschappelijk vakbondsfront kondigt op maandag 30 januari 2012 een algemene staking aan. Maar de dienstverlening in het Huis van de Mechelaar blijft verzekerd en loketdiensten blijven open.

Sven Van Haezendonck

"Er zullen wel een aantal medewerkers staken, maar de loketten zullen met de beschikbare personeelsleden worden bemand", zeggen stadssecretaris Erik Laga en schepen van Personeel Marina De Bie (Groen). Alle kinderdagverblijven van de stad zijn open: Dennenstraat, Stekelbees, 't Zwaluwnestje, Klein Begijnhof, Leopoldstraat en Zonnebloem.

Verder deelt de stad mee dat het activiteitenaanbod van de sportdienst en de openingsuren van de stedelijke sportaccommodaties van Sport Actief Mechelen eveneens verzekerd blijven. "Bij de dienst Financiën en de stedelijk bibliotheek zijn er enkele stakers, maar ook hier is er geen probleem om de dienstverlening te garanderen. Het cultuuraanbod van de stad blijft eveneens verzekerd."

"Het stadsbestuur wenst zich te verontschuldigen voor het eventuele ongemak dat deze staking of mogelijke syndicale acties in en rond de stadsgebouwen met zich mee zou brengen", stellen Laga en De Bie nog.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio