TV Zemst krijgt subsidies én kritiek

TV Zemst krijgt een subsidie van 4000 euro maar oogst tegelijk kritiek over de huidige manier van werken, zowel bij oppositie als meerderheid.

Juliaan Deleebeeck

Sinds oktober 2010 is TV Zemst in de ether met de financiële steun van de gemeente. Het is de bedoeling de zender te laten uitgroeien tot een volwaardig infokanaal in de gemeente en daarom wordt ook in 2012 ondersteuning voorzien. De zender krijgt een gewone subsidie van 2000 euro als er goed werk geleverd wordt en de vrijwillige medewerkers opgeleid worden voor camera, tekstschrijver, geluid en montage.

En daar loopt het behoorlijk mis. Paul Van Welden, een amateurcineast met een pak ervaring zorgt voor de coördinatie, maar slaagt er niet in om zijn kennis aan de medewerkers door te geven.

Volgens de Vlam oppositie wordt het opnamemateriaal als privé bezit behandeld en te weinig bereikbaar gesteld voor andere medewerkers, waardoor er een monopoly ontstaat. Daarnaast krijgen politici van de CD&V een duidelijke voorkeur bij het in beeld brengen van activiteiten. Van Welden ontkent en beweert dat er te weinig inzet is van andere mensen, waardoor hij vooral op zichzelf aangewezen is. Van Welden meent ook dat TV Zemst uit de hand van de CD&V eet en dus veel in beeld moet komen..

Op de raadszitting werd als voorwaarde gesteld dat er een inventaris opgemaakt wordt van het materiaal dat op een centrale plek beschikbaar moet zijn en er meer teams moeten opgeleid worden. TV Zemst krijgt bijkomend 2000 euro om tien reportages te maken over onderwerpen van algemeen nut waarbij het niet de bedoeling is om politici in beeld te brengen maar wel de betrokken ambtenaren van de gemeente. Juliaan DELEEBEECK

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio