"Binnenkort ondertitelde RTBF-programma's op VRT"

"Het aanbieden van ondertitelde actuaprogramma's van de RTBF door de VRT via uitgesteld kijken past zeker in de beheersovereenkomst. Voor de concrete uitwerking is de VRT verantwoordelijk. Ik kijk uit naar initiatieven die de VRT in dit verband zal nemen, maar kan er zelf niet op vooruitlopen." Dat antwoordt Vlaams minister van Media Ingrid Lieten op een schriftelijke vraag van Bart Tommelein (Open Vld).

jatimmermans

Verwijzend naar de verminderde kennis over visies, interesses en actualiteit van de andere gemeenschap had Tommelein zich afgevraagd "of het geen meerwaarde zou zijn wanneer de Vlaamse kijkers integraal toegang krijgen tot enkele nieuws- en duidingsprogramma's van de Franstalige openbare omroep". Dit zou kunnen door RTBF-programma's zoals Mise au point in het Nederlands te ondertitelen en op een later moment uit te zenden.

In haar antwoord wijst Lieten tevens op de reeds bestaande samenwerking tussen de nieuwsdiensten van de VRT en de RTBF. Zo krijgt de VRT-nieuwsdienst dagelijks het nieuwsaanbod van de RTBF-collega's toegeleverd en kan hieruit stukken overnemen die iets toevoegen aan de eigen nieuwsgaring. Ook op redactioneel niveau wordt samengewerkt. "Samenwerking met de RTBF kan zeker een meerwaarde inhouden, daarom is dit ook opgenomen in de beheersovereenkomst", aldus Lieten.

Foto Luc Daelemans

MEER OVER Bart Tommelein

Nu in het nieuws