Zusjes Williams spelen opnieuw samen Fed Cup

Venus en Serena Williams zijn door ploegkapitein Mary Joe Fernandez opgenomen in de Fed Cup-selectie voor de ontmoeting tegen Wit-Rusland. Dit duel uit de eerste ronde van Wereldgroep II wordt op 4 en 5 februari gespeeld in Worcester (Massachusetts).

mimeers

Het laatste optreden van de beroemde tenniszussen in de landencompetitie dateert al van 2007. Ze krijgen volgende maand het gezelschap van de jonge Chistina McHale en veterane Liezel Huber.

Vraagteken bij Venus

Of Venus Williams (31) überhaupt kan aantreden, is nog een vraagteken. Ze speelde immers geen wedstrijd meer sinds de US Open eind augustus. Sindsdien staat ze aan de kant door het syndroom van Sjögren, een ziekte die het immuniteitssysteem aantast. Haar één jaar jongere zus Serena werd maandag uitgeschakeld in de achtste finales van de Australian Open.

De Wit-Russische selectie is nog niet officieel bekend, maar in principe wordt het team aangevoerd door Victoria Azarenka. Het nummer 3 van de wereld treft donderdag in de halve finale van de Australian Open titelverdedigster Kim Clijsters. De winnaar van het duel tussen de VS en Wit-Rusland plaatst zich voor de barrages van Wereldgroep I.

Foto AFP: Serena (l) en Venus Williams.

MEER OVER Wit-Rusland

Meer sportnieuws