Port of Antwerp Giants boekt broodnodige zege in Eurochallenge

Port of Antwerp Giants boekt broodnodige zege in Eurochallenge

Port of Antwerp Giants boekt broodnodige zege in Eurochallenge

Print
Op de derde speeldag in groep L van de Eurochallenge hebben de Port of Antwerp Giants dinasdag het Russische Triumph Moskou met 83-58 in eigen huis geklopt. Met een logische zege tegen een matig Moskou blijft Port of Antwerp Giants in koers voor Europese kwalificatie. Dat de score verdeeld was over elf spelers, zal coach Eddy Casteels met tevredenheid vastgesteld hebben.

Zou de prioriteit van Triumph Moskou nadrukkelijk op de eigen steppe liggen? Niet alleen had de club voor de dure verplaatsing naar Antwerpen gesnoeid in zijn coachingsstaf en spelersgroep, het verweer in de Lotto Arena was bovendien bepaald matig te noemen.

Ver weg was het team dat in de Russische topcompetitie vier overwinningen op rij had ingeboekt. Antwerp Giants verdeelde zijn scores mooi over tien spelers, waarbij krasse knar Ralph Biggs met drives, driepunters en allerhande nuttigs een hoofdrol opeiste. 35 jaar is de Amerikaanse Belg ondertussen, maar hij leek een decennium jonger.

Ook de scout van de New York Knicks stelde vast dat de lokale overmacht dermate groot was dat het haventeam zelfs zonder zijn strateeg Tim Black moeiteloos verder kon uitlopen. Bovendien misten de jonge Russen met de snoet aan de ring nogal wat makkelijke punten, zodat de bonus snel geruststellende vormen aannam: 52-30 bij rust.

Tweede helft

Wat kon het Antwerpse team nog gebeuren met dergelijke buffer? Coach Casteels beloonde een sterke eerste helft van Maarten Rademakers met een vertrouwenwekkende basisplaats bij de hervatting. Black en co bleven ook in dat derde quarter op hamburgerkoers. Onder de twintig punten naderen lukte de piepjonge Russen niet.

Alleen de warrige arbitrage joeg de bloeddruk op de tribunes nog wat op, maar een paar pareltjes van de jonge Dennis Donkor en de ruime bonus hielden de goede luim toch nog in de Lotto Arena. Het werd 83-58.

Zo houdt het haventeam zijn Europese kansen gaaf, al blijft met een zege uit drie matchen de foutenmarge onbestaande. Een stuntzege volgende week bij groepsleider Artland zou nog altijd welkom zijn.

MV

Foto GMAX

Port of Antwerp Giants: Moors 7, Mejri 3, Biggs 13, Hopkins 7, Wilson 8, Black 9, Donkor 4, Roll 13, Mwema 4, Rademakers 10, Vaughn 5, Marchant.
L. Moskou: Jefferson 15, Karasev 3, Kuzkyakin 21, Landry 2, Vikrov 4, Sololev 4, Valiev 4, Kurtsevich 2, Andreev 3.