De Vlinder heeft zicht op nieuwe school

Print
Baarle-Hertog - Vrije basisschool De Vlinder in Baarle-Hertog kan over vier jaar een compleet nieuwe school betrekken. Dat is alleszins het voorstel dat het schepencollege aanstaande dinsdagavond aan de gemeenteraad van Baarle-Hertog voorlegt.
De Vlinder zit al jaren veel te krap behuisd in de Kerkstraat. Het gemeentebestuur zei jaren geleden al toe in een nieuwe school te willen investeren, ook al gaat het niet om een gemeente-, maar een vrije school. Maar de wachtlijsten om overheidssubsidies te kunnen krijgen voor nieuwbouw lopen op tot meer dan vijftien jaar. Zo lang kan De Vlinder niet meer wachten.

Dankzij de nieuwe DBFM-formule zou een samenwerking aangegaan kunnen worden met een private investeerder die de nieuwe school ontwerpt, financiert, bouwt en gedurende dertig jaar onderhoudt. De school betaalt dan dertig jaar lang een gebruiksrecht.

De bedoeling is dat de nieuwe school zou komen op gemeentegronden in de buurt van het gemeentehuis op de Parallelweg. De gemeente ruilt die percelen met de terreinen waar de school nu in de Kerkstraat gevestigd is. De gemeente draagt daarnaast dertig jaar lang zo'n 60.000 euro in het gebruiksrecht bij. De school zou dan over vier jaar klaar kunnen zijn.

Dat is het voorstel dat de gemeenteraad aanstaande dinsdag moet bespreken.

Hans Otten
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio