Doek valt voor Klaveren Drie

Print
Kasterlee - Taverne Klaveren Drie werd gisteren door de rechtbank van Koophandel failliet verklaard. De put bedraagt 90.000 euro.
Zaakvoerder Ive Rénaerts van bvba Tofta bewoog de afgelopen dagen hemel en aarde om de executie uit te stellen, maar uiteindelijk legde hij dan toch zelf de boeken neer bij de rechtbank van Koophandel. Die sprak gisteren het faillissement uit.

"Meester Rudi Van Gompel werd aangesteld als curator. "Ik ga eerst en vooral afspreken met de hoofdhuurder van de zaak, Jef Keersmaeckers", zegt Van Gompel. "Daarna zien we of we de zaak opnieuw kunnen verhuren als horecazaak, of wat dan ook." De put bedraagt 90.000 euro.

Marc Dex(68), de man die 'Klaveren Drie' in 1982 opstartte en groot maakte, vindt het zonde mocht de zaak sluiten. "Ik heb hier mooie momenten meegemaakt", zegt de man die destijds jonge mensen uitnodigde in zijn zaak om hun kunnen te tonen op het wijd en zijd bekende "vrij podium" van Klaveren Drie. Hieruit groeien talenten waaronder Margriet Hermans, Dominique, de gebroeders Björn & Joeri zijn natuurlijk zijn dochter Barbara.

"Het is vandaag moeilijk in de horeca", beseft Marc Dex, "maar voor jonge mensen die willen werken en die de liefde voor muziek hebben, is het volgens mij nog mogelijk. Klaveren Drie heeft ook een naam, heel de Vlaamse showbusiness is daar geweest. Tijdens het weekeinde had Klaveren Drie ook een vast publiek. 't Is jammer." Marc HELSEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio