N-VA roept op tot wederzijds respect

Print
Lier - N-VA roept alle Lierse partijen op om respectvol met elkaar om te gaan en beledigend taalgebruik achterwege te laten.
N-VA reageert hiermee op uitspraken van Open Vld-voorzitter Louis Weckx tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. "Voor Louis Weckx is zijn partijgenote Marleen Vanderpoorten blijkbaar de enig mogelijke burgemeester van Lier. De N-VA vindt die aanbidding aandoenlijk, maar betreurt dat de Open Vld-voorzitter het ook nodig vond Frank Boogaerts te diskwalificeren als kandidaat-burgemeester omdat hij een gepensioneerde is", stelt voorzitter Toon Vaessens.

"Net op het moment dat alle overheden de mensen aanmoedigen of zelfs verplichten om langer te werken, wil Open Vld in Lier blijkbaar mensen sneller afschrijven. Maar het gebruik van het woord gepensioneerde door Louis Weckx is ook duidelijk beledigend bedoeld. Frank Boogaerts voldoet volgens hem niet als kandidaat-burgemeester, want hij is een gepensioneerde.
Wat heeft Open Vld tegen gepensioneerden? We vernemen het graag", zegt Vaessens.

"De N-VA kan begrip opbrengen voor de politieke zenuwachtigheid in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maar de Lierse bevolking heeft geen boodschap en geen nood aan beledigende en persoonlijke aanvallen", besluit voorzitter Toon Vaessens.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio