Donatie OCMW vermindert maar noodmaatregelen blijven behouden

Print
Putte - Op de gemeenteraad van Putte ontstond een discussie over de gemeentelijke dotatie aan het OCMW die verhoogd wordt met 200.000 euro zodat het totale OCMW-budget nu 1.375.000 bedraagt.
Zo is bijkomend administratief personeel geschrapt, tewerkstelllingsprojecten doorgeschoven naar de VDAB en gaat de technische dienst van het OCMW beter samenwerken met deze van de gemeente. De steun aan thuishulporganisatie is verminderd evenals de huurtoelagen. Indien nodig worden vervangende steunmaatregelen genomen, kondigt de voorzitter aan.

De gemeente heeft het voorziene bedrag van de meerjarenplannen verhoogd met 200.000 euro tot een totaal budget van 1.375.000 euro.

WERKING BLIJFT BEHOUDEN

"De werking van de sociale dienst blijft integraal behouden. De samenwerking met de dienst Aangepast Vervoer zal door de overheveling van Antwerpen naar Mechelen beter kunnen verlopen. De bijdrage aan de Minder Mobielen Centrale is verhoogd zodat de goede werking hier kan verder gezet. De vervanging van het oude busje van het OCMW blijft voorzien" kondigt Verschoren aan.

"In 2012 wordt het Dienstencentrum ondergebracht in de gebouwen van het Lijsternest. Diensten en ontspanning zullen daar aangeboden worden aan senioren e.a. groepen. De poetsdienst met dienstencheques is een groot succes. Nu al wordt bij meer dan 100 gezinnen en alleenstaanden gepoetst en hier zit een kleine uitbreiding in."

"De samenwerking met de Regenboog wordt sterk uitgebreid. Voor Putte komt er extra administratieve ondersteuning bij de organisatie van de voedselbedeling.

pierre anthonissen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio