Koppel moet zware boete ophoesten voor rooien kerstbomenbos

Koppel moet zware boete ophoesten voor rooien kerstbomenbos

Koppel moet zware boete ophoesten voor rooien kerstbomenbos

Print
Zoersel - Een koppel uit Zoersel moest zich dinsdag voor de Antwerpse strafrechter komen verantwoorden omdat ze zonder stedenbouwkundige vergunning een sparrenbos hadden gerooid.

Het openbaar ministerie vorderde 2.750 euro boete. Het Agentschap voor Natuur en Bos eist dat het perceel terug beplant wordt op straffe van 50 euro dwangsom per dag vertraging.

Kerstbomen

Het bos, bestaande uit kerstbomen, was vierduizend vierkante meter groot en lag tussen de Hallebaan en de Middeldreef in Zoersel. Een inspecteur van Natuur en Bos stelde in mei 2010 vast dat alle bomen gekapt werden.

De beklaagden hadden aan het agentschap in september 2008 een kapvergunning gevraagd omdat ze het perceel terug als landbouwgrond wilden gebruiken, maar die werd hen geweigerd. De sparren werden immers begin jaren tachtig geplant, waardoor ze er langer dan 22 jaar stonden en een stedebouwkundige vergunning vereist was om ze te rooien.

Vergissing

De zoon van de beklaagden stuurde daarop een brief waarin hij stelde dat zijn ouders zich vergist hadden en dat de bomen pas in 1987 op dat perceel geplant werden. Het koppel dacht dat de kous daarmee af was en kapte de kerstsparren.

Het agentschap wil het perceel terug beplant zien, ditmaal met 'volwaardige' sparren en geen kerstbomen. Vonnis op 28 februari.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio