Gerecht onderzoekt dubieuze sponsorprojecten Belgacom

Gerecht onderzoekt dubieuze sponsorprojecten Belgacom

Gerecht onderzoekt dubieuze sponsorprojecten Belgacom

Print
Het parket van Bergen heeft een vooronderzoek geopend naar enkele dubieuze sponsoractiviteiten van Belgacom. Topman Didier Bellens zou er politieke steun mee zoeken. Dat meldt een krant van De Persgroep. "Als de feiten in het artikel kloppen, dan zullen we onze medewerking verlenen aan het onderzoek", aldus woordvoerder Jan Margot van Belgacom.

Justitie richt zich vooral op de vier verschillende projecten van het overheidsbedrijf. Het gaat om het tennistornooi Ethias Trophy, de voetbalclub Bergen, het 'Festival International du Film d'amour' en Bergen 2015 Culturele Hoofdstad van Europa.

Zeilboot Bellens

Uit onderzoek van de krant blijkt dat Belgacom de voorbije jaren wel meer opmerkelijke sponsordeals heeft afgesloten. Zo kan de Yachtclub in Nieuwpoort, waar de zeilboot van Bellens ligt, rekenen op 100.000 euro gespreid over vijf jaar.

Justine Henin kreeg twee maanden nadat ze definitief gestopt was met tennissen een sponsorcontract van 375.000 euro per jaar. De afdeling sponsoring van Belgacom, die een budget beheert van 12,8 miljoen euro per jaar, was tot haar ontslag halverwege vorig jaar het domein van de omstreden Concetta Fagard.

"We werken altijd mee met de gerechtelijke instanties." Dat liet het telecommunicatiebedrijf Belgacom weten in een reactie op een artikel. Woordvoerder Margot benadrukt verder dat er voorlopig slechts sprake is van een vooronderzoek. Meer commentaar ontbreekt.

Foto Belga

MEEST RECENT