1 / 2

Kluifrotonde moet files op N16 verminderen

Het Vlaams Gewest gaat ter hoogte van garage Dielis langs beide kanten van de N16 een 'kluifrotonde' aanleggen om het verkeer vlotter te laten verlopen. Aan het bedrijf Qualiphar komt een fietstunnel onder de N16.

Christof Willockx

Vandaag komen automobilisten op de N16 in Bornem te veel rode verkeerslichten tegen. Het Vlaams Gewest wil dat veranderen. Aan de N16 ter hoogte van garage Dielis worden de verkeerslichten vervangen door een 'kluifrotonde' (zie foto 1). Dat zijn twee rotondes die op zo'n manier met elkaar worden verbonden, dat het geheel eruit ziet als een kluif van een hond. Eén rotonde komt in de Lodderstraat, dus aan de kant van garage Dielis. Een tweede rotonde wordt aangelegd in de Schoonaardestraat, dat is aan de overkant van de N16 in de richting van Temse. Die twee rotondes worden met elkaar verbonden door een weg die onder de N16 loopt. De N16 zal op die plaats worden verhoogd.

Fietstunnel

Als de kluifrotonde helemaal klaar is, wordt aan het kruispunt van Klein Mechelen ter hoogte van het bedrijf Qualiphar een nieuwe fietstunnel aangelegd (zie foto 2). De verkeerslichten zullen ook daar verdwijnen.

"Zowel in de richting van Temse als in de richting van Puurs zullen chauffeurs niet meer voor een rood verkeerslicht moeten staan. Fietsers kunnen de N16 oversteken met behulp van een fietstunnel. Auto's en vrachtwagens zullen niet meer vanaf Klein Mechelen de N16 kunnen oversteken om naar Hingene te rijden. Ze moeten omrijden langs de huidige parallelweg van de N16 aan de kant van Qualiphar. Na een kilometer komen ze dan aan de kluifrotonde", zegt Philippe Van Bouwel.

Het is nog niet duidelijk wanneer de kluifrotonde en de fietstunnel worden aangelegd. Momenteel is enkel een voorontwerp getekend. Tegen het einde van het jaar maakt het Agentschap Wegen en Verkeer een definitief ontwerp.

, #adr: Klein Mechelen, Bornem#

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio