Emma opnieuw populairste meisjesnaam in Vlaanderen

Meer dan 400 pasgeboren meisjes hebben vorig jaar de voornaam Emma gekregen. Daarmee is de naam voor het vierde jaar op rij de populairste meisjesnaam in Vlaanderen. Jongens kregen in 2011 het vaakst de voornaam Lucas. Dat blijkt uit gegevens op de website van Kind en Gezin.

fvangarderen

Emma is sinds 2008 de vaakst gekozen meisjesnaam in Vlaanderen. In 2007 stond de naam op de tweede plaats, na Lotte. Vorig jaar kregen 409 pasgeborenen de naam Emma. De op een na populairste meisjesnaam, Julie, werd 356 keer gekozen en volgt dus al op respectabele afstand. De top vijf wordt vervolledigd door Lotte, Marie en Elise.

Van de pasgeboren jongetjes kregen er 364 de naam Lucas (en nog eens 152 dezelfde naam, maar met een "k"). Op plaats twee staat Liam (324 keer gekozen), gevolgd door Lars, Leon en Daan. In 2010 was Louis de populairste naam, voor Lucas.

Pippa

Uit de cijfers van Kind en Gezin blijkt ook dat er het afgelopen jaar veertien kinderen Pippa (naar de zus van de Engelse Kate Middleton) als voornaam hebben gekregen.

De lijsten zijn gebaseerd op de geboortes die de verpleegsters van Kind en Gezin registreren. Het gaat om circa 92 procent van de geboortes in Vlaanderen.

Belga

Foto GPD