Seks & Relaties

"Wil jij mijn seksvriendin worden?"

Print

Wil jij mijn seksvriendin worden?

Nog drie weken. 21 dagen vooraleer geliefden wereldwijd hun beste beentje voorzetten om de liefde van hun leven te verwennen. Valentijn staat voor de deur, maar wat als je geen lief hebt? "Dan ga je toch gewoon snel nog op zoek naar die ware", klonk het op de redactie.

En dus gaan 2 journalisten van She.be op zoek naar die perfecte match via de datingsite Parship.be. Het dekseltje op hun potje zeg maar, al loopt die zoektocht niet altijd even gesmeerd.

Daten is vermoeiend! Op parship.be valt het nog goed mee, op de tientallen glimlachjes en privéberichtjes na, blijven de contacten relatief oppervlakkig. Leuke mailtjes op en af, nieuwe mensen leren kennen, wie kan daar nu iets op tegen hebben? Maar 1 website testen, geeft dat wel een goed beeld van de werkelijkheid? Kan je dan over een echte test op online datingvlak spreken? De journalist in ons wakkert woest op en verplicht ons om ook eens rond te kijken op een gratis site. Eentje als Twoo of Badoo. Wisten wij veel…

Gekte

Na me te hebben ingeschreven en een nette Facebook-foto te hebben gekozen, denk ik dat de kous nu wel bijna af is. Niet dus. Een kleine tien minuutjes later komt er een melding binnen, dat 80 (?!) mensen mijn profiel hebben bekeken. Om je helemaal een 'goed' gevoel te geven staat er een klokje naast je profiel dat je populariteit meet. Bij mij staat het vervaarlijk in het rood. Niets aan de hand, neem ik mezelf voor. De eerste mailtjes lijken relatief oké. Oppervlakkig dat wel, want wie wilt nu enkel te horen krijgen dat ze zo'n mooie ogen heeft. Ik zoek iets anders, iets meer, iets diepgaanders. Amper één uurtje na inschrijven, krijg ik een verzoekje: 'Waarom ik op deze site zit?'. Zoals iedereen zeker? 'Om contacten te leggen, mensen te leren kennen', antwoord ik netjes. 'Welke contacten?' Wat een rare vraag! Ik zit hier toch niet om mijn zakelijke relaties te verbeteren? 'De sociale contacten' antwoord ik dan maar. Dan heeft het voor de andere duidelijk lang genoeg geduurd. Het ijs is gebroken, het 'voorspel' zit erop. 'Of ik zijn seksvriendin wil worden'. De woorden plimpen voor me op mijn schermpje. Maar of ze ook echt doordringen? Ik besluit netjes te blijven en er meteen discreet een einde aan te maken: 'Neen dank je, daar ben ik niet naar op zoek in mijn leven'. Niet duidelijk genoeg, zo blijkt. 'Of ik hem dan niet zie zitten als seksvriend?' Neen, en die hele gratis datingwebsites meteen ook niet meer! Snel uitschrijven is de boodschap!

"Komt wel vaker voor op dergelijke sites", reageert Mieke Mievis, de relatiecoach van Parship.be als ik haar met verbazing vertel over het verzoek. Waarom dat dan niet op Parship gebeurt? "Daar zijn de foto's wazig. En je kan je niet zomaar inschrijven. Je moet eerst allerlei vragen doorlopen en je innerlijke zelf bloot geven. Het gaat er echt over meer dan mooie ogen. Pas je bij elkaar? Niet zozeer: vind je elkaar meteen razend aantrekkelijk."

Verliefd?

Maar is dat dan niet belangrijk? Moet je niet verliefd worden vooraleer je tot een relatie over kan gaan? "Een relatie beginnen op basis van razende verliefdheid is heerlijk, maar het blijft daarom niet altijd duren. In mijn praktijk zie ik vaak koppels die smoorverliefd waren, maar toen verzachtten de gevoelens en zagen ze in dat ze eigenlijk niet veel gemeenschappelijk hadden. Dat hun karakters niet bij elkaar pasten." En dan? "Dan kan je ofwel de stap maken en voor je relatie vechten of je geeft het op. Aan de andere kant heb ik ook koppels, die niet meteen dolverliefd waren, maar andere dingen in elkaar vonden. Door die band hebben ze een standvastige relatie. Al zeg ik natuurlijk niet dat je nooit verliefde gevoelens voor je partner moet hebben", vertelt Mieke Mievis me nog.

"Bovendien word je verliefd op een totaalpakket. Heel wat mensen hebben iets dat mooi is, maar dat je niet op de foto ziet. Een lach, een manier van spreken, van zich te gedragen, een warmte die ze uitstralen. Dat maakt hen voor sommigen enorm mooi." Onze bevindingen na een dikke week Parship.be te hebben getest? Een degelijke website, waar je in alle rust (godzijdank) op zoek kan gaan naar die 'ene' zonder te worden overspoeld met oppervlakkigheden. Maar of we die 'ene' ook zullen vinden? Dat wordt in spanning afwachten…

Praktische info:

Inschrijven op Parship.be kost op zich niets. Maar als u een Premium-lidmaatschap wilt, en daardoor dus onbeperkt kan communiceren en direct contact kan opnemen, betaalt u maximum 59.90 euro per maand. Een abonnement geldt voor minstens 3 maanden.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN