Giffords verlaat Amerikaans Huis van Afgevaardigden (video)

Print
Gabrielle Giffords verlaat het Huis van Afgevaardigden. De Democrate uit Arizona wil zich volledig richten op haar revalidatie. Giffords werd een jaar geleden in het hoofd geschoten en lag een tijd in coma.

Giffords werd op 8 januari 2011 in het hoofd geschoten tijdens een ontmoeting met burgers van haar kiesdistrict aan een supermarkt. Ze lag een half jaar in het ziekenhuis en wordt ook nu nog de klok rond thuis bijgestaan door een verpleeghulp. Bij de schietpartij vielen zes doden.

Videoboodschap

Giffords is de echtgenote van astronaut Mark Kelly, de gezagvoerder van de laatste vlucht van het ruimteveer Endeavour. "Ik herinner me niet veel van die verschrikkelijke dag maar ik zal nooit vergeten dat u mij vertrouwde om uw stem te zijn", zegt Giffords in een videobooschap op haar website.

"Ik dank u voor de gebeden en dat u me de tijd gegeven heeft om te herstellen. Ik heb nog veel werk met mijn revalidatie dus doe ik wat het beste is voor Arizona door nog deze week een stap opzij te zetten". Giffords lijdt door het schietincident aan afasie, waardoor ze opnieuw moest leren spreken.

Foto Reuters
Nu in het nieuws