Voetbal verdwijnt voor vogels

Print
Herenthout - Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) barst op haar huidige locatie stilaan uit de voegen. “Alle dieren leven in en rond mijn huis. Mensen brengen steeds meer slachtoffertjes binnen, wat de situatie onhoudbaar maakt. Voor mij waren er maar twee pistes. Verhuizen of stoppen”, stelt Mieke De Wit van het VOC resoluut. Het centrum koos voor verhuizen.
“We wisten dat eigenaar Willy Schroyens de terreinen van FC Diamantschijf verkocht. Vervolgens gingen we bedelen bij onze leden. Dankzij hun vrijwillige bijdragen kregen we een bedrag bij elkaar en kochten we de kantine met het veld. Concrete plannen zijn er voorlopig nog niet. Uiteraard vinden we het sneu voor de ploeg. Ik hoop dat die snel een oplossing vindt. Het was allerminst onze bedoeling om de voetballers hun stek te ontnemen.”

Bij FC Diamantschijf komt de klap inderdaad hard en onverwacht aan. “Wij wisten wel dat het veld te koop stond. Volgens de gemeente staat de kantine zonevreemd. Bovendien is het voor een kleine club als de onze niet evident om veel centen op tafel te gooien. Daarom deden wij geen bod”, legt voorzitter Johan Snijers uit. “Mijn grootvader Mon Snijers, in het dorp gekend als Mon van Snerreke, stichtte de club vijftig jaar geleden. We planden festiviteiten, maar die gaan nu niet door. Ik groeide hier op. Voor mij en onze honderd leden ligt de ziel van De Schijf hier in de Langstraat.”

Noodgedwongen zoekt de club dus een nieuw onderkomen. “Op 1 juli moeten we hier weg. Ik onderhandel al over een mogelijk alternatief, maar zekerheid is er lang nog niet. Het is niet evident om te verhuizen. Een veld is tenslotte geen akker. Een terrein speelklaar maken, duurt minstens een jaar.” De glansrijke overwinning tijdens de derby tegen FC Lindau afgelopen weekend biedt slechts schrale troost. “Zelfs onze vrienden van FC Lindau vonden het raar om hier voor het laatst te spelen”, merkt Snijers op. De club in blauw en wit verliest haar veld, maar niet haar gevoel voor humor. Na een doelpunt tegen Lindau dansten een aantal spelers van Diamantschijf zaterdag... de vogeltjesdans.

www.fcdiamantschijf.be en www.vocherenthout.be

Stefan LAENEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio