'Bring a Smile' verwent een dag lang zieke kinderen

'Bring a Smile' verwent een dag lang zieke kinderen

'Bring a Smile' verwent een dag lang zieke kinderen

Print
Stabroek - 'Bring a Smile' verwent kinderen die in het ziekenhuis liggen een dag lang. Het nieuwe initiatief is van Sophie Van den Bergh (31) en Kim Van Oncen (28). Het jongste dochtertje van Sophie, de 2,5-jarige Juliette, is enkele maanden geleden 'genezen' van leukemie.
Sophie Van den Bergh en Kim Van Oncen zijn goede vriendinnen. "Toen ik hoorde dat baby Juliette leukemie had, stortte ook mijn wereld een stuk in. Voor Sophie en haar gezin begon een donkere periode. Vorig jaar keerde het. Juliette werd genezen verklaard", begint Kim Van Oncen haar verhaal. "Ik wilde iets doen om dat geluk blijvend vast te houden en stelde Sophie voor samen een vzw te beginnen die zieke kinderen een zorgeloze dag geeft. Nu is 'Bring a Smile' een feit", zegt Kim.

"Voorlopig plannen we twee keer per jaar een actiedag in een ziekenhuis. Daar zorgen we dan voor animatie en passende geschenken. Die cadeautjes zijn in de eerste plaats voor de zieke vechtertjes, maar wanneer het ziekenhuis behoefte heeft aan specifiek speelgoed proberen we te helpen. Op de actiedagen worden we gesteund door BV's", legt Sophie uit.

De primeur komt op donderdag 5 april. Dan trekt Bring a Smile naar het UZ van Antwerpen. Tot 15 februari staat in de AD Delhaize van Putte en Maria ter Heide een inzamelkar voor nieuw speelgoed, cd's, dvd en alles wat kinderen kan gelukkig maken. Alles moet nieuw zijn en in de verpakking blijven. Dat is nodig, want een nieuwe besmetting kan zware gevolgen hebben voor de kinderen. "Naast die materiële steun hopen we dat veel mensen ons ook financieel steunen. Op de website staat alles daarover ", besluiten Kim en Sophie. Info : www.bringasmile.be

Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio