Standard huurt Togolees Serge Gakpé tot eind dit seizoen

Standard huurt Togolees Serge Gakpé tot eind dit seizoen

Standard huurt Togolees Serge Gakpé tot eind dit seizoen

Print
Vicekampioen en bekerwinnaar Standard Luik heeft zondag met de Franse tweedeklasser FC Nantes een overeenkomst bereikt omtrent de overgang van de 24-jarige Togolese middenvelder Serge Gakpé. De tienvoudige international komt tot eind dit seizoen op uitleenbasis over van Nantes. De Rouches dwongen ook een aankoopoptie af.

De overgang hing al een tijdje in de lucht, maar werd zondag pas afgerond. Standard kwam Gakpé op het spoor dankzij een tip van William Vainqueur, vorig seizoen ploegmaat van Gakpé bij Nantes. Na de transfer van de IJslander Bjarnasson is Gakpé al de tweede aanvallende middenvelder die tijdens deze wintermercato naar de Vurige Stede werd gehaald.

"Het was een buitenkansje dat we niet mochten laten liggen", verduidelijkte Standard-directeur Pierre François. "Deze transfer toont aan dat we vooruitgang willen blijven boeken en onze ambities willen realiseren."

Zondagavond speelt het door blessures geteisterde Standard Luik in de slotwedstrijd van de 21e speeldag op bezoek bij Westerlo. Als de Rouches winnen, hijsen ze zich naast Club Brugge op de derde plaats in de Pro League.

Belga

Foto: Photonews

MEER VOETBALNIEUWS