Vice-premier Vanackere zegt waar het op staat

Vice-premier Vanackere zegt waar het op staat

Vice-premier Vanackere zegt waar het op staat

Print
Kapellen - De CD&V-afdelingen Brasschaat, Ekeren en Kapellen sloegen ook dit jaar weer de handen in mekaar om de Nieuwjaarsreceptie te organiseren. Die ging nu door in de feestzaal ’t Bruggeske in Kapellen.
Burgemeester Dirk Dekort van Brasschaat legde er de nadruk op dat in Brasschaat een aantal maatregelen op komst zijn voor de ouder wordende mensen, evenals voor de jeugd met het jeugdcentrum in het park.

Voorzitter van Kapellen, Sonja Janssens, stelde de situatie van de ovonde in Kapellen aan de kaak. Zij steunt de komst van de Nx die, met respect toch voor de getroffen boeren van Stabroek, zal zorgen voor een verkeersontlasting van het centrum van Kapellen dat voor iedereen leefbaar moet zijn. De ambitie is de volgende legislatuur Kapellen mee te besturen.

Na gastspreker Rik Torfs kwam ook vice-premier Steven Vanackere aan het woord. Hij wees er op dat in de voorbijgaande jaren 2009, ’10 en ’11 de economische groei van België precies even groot was als die van Duitsland, dat wel de hemel in geprezen wordt. Waar het om gaat, zei hij, is dat we onze toekomst moeten verzekeren. Onze levensverwachting is sedert de jaren ’50, met 15 jaar verlengd. Wij moeten de handen uit de mouwen steken om het langer leven ook waardig te kunnen laten verlopen en dus langer productief blijven, aldus Vanackere.

Op de foto de CD&V-kopstukken van Brasschaat, Kapellen en Ekeren met vice-premier Vanackere.

Roland Haentjens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio