Schipbreuk Italië: dodental staat op 13

Schipbreuk Italië: dodental staat op 13

Schipbreuk Italië: dodental staat op 13

Print
Zondag hebben duikers bij het verongelukte cruiseschip Costa Concordia opnieuw een vrouwenlijk aangetroffen. Het aantal dodelijke slachtoffers komt daarmee op dertien. Het lichaam van de vrouw werd gevonden in het scheepswrak, in een gedeelte dat onder water staat. Ze zou een reddingsvest hebben gedragen.

Over de identiteit van het slachtoffer bestaat nog geen duidelijkheid. Acht van de dertien gevonden lichamen werden al geïdentificeerd. Het gaat om vier Franse toeristen, een Italiaan, een Spanjaard, een Duitser en een Hongaar.

Twintigtal vermisten

Daarnaast zijn er nog steeds een twintigtal opvarenden vermist. Volgens de Italiaanse prefect Franco Gabrielli, die door de regering is aangesteld om het dossier te behandelen, heeft de familie van een Hongaarse vrouw haar aangegeven als vermist. Ze stond niet op de passagierslijst van de Costa Concordia, maar was volgens de familie aan boord met een bemanningslid.

Het cruiseschip verongelukte negen dagen geleden voor de kust van Italië. Aan boord waren meer dan 4.200 mensen, onder wie een duizendtal bemanningsleden

Lees ook: Zoektocht naar vermisten Costa Concordia opnieuw gestaakt
Lees ook: Rechtszaak tegen eigenaar verongelukte Costa Concordia

Belga

Foto: AFP

.

Nu in het nieuws