Interesse van investeerders voor wintersportcentrum Park Groot Schijn

Print

Interesse van investeerders voor wintersportcentrum Park Groot Schijn

Deurne - Het kabinet van de schepen voor sport Ludo Van Campenhout bevestigt dat er verschillende potentiële investeerders zijn voor het wintersportcentrum in Park Groot Schijn. Kabinetsmedewerker Kris Goossenaerts vertelt dat AG Vespa, het gemeentebedrijf voor stadsprojecten, dan ook in februari ? maart een officiële eisenbundel zal opstellen. Goossenaerts: "In die eisenbundel zal staan dat de investeerder een ijsbaan en skipiste zal moeten optrekken. Eventueel kan er ook nog sporthal, een zwembad of een fitnesscentrum bijkomen. En waarom niet een klimmuur tegen de skipiste of een skatebaan."
Volgens de kabinetsmedewerker zal in de eisenbundel rekening gehouden worden met de verzuchtingen van de clubs die momenteel onderdak vinden op Ruggeveld. De eisenbundel kan speciale voorwaarden opleggen om deze clubs tegemoet te komen. Goossenaerts relativeert dan ook de zorgen die onlangs door skiclub Zondal werden uitgesproken: "Het zou best kunnen dat de inkomsten van de cafetaria niet meer naar de clubs gaan. Maar daar tegenover staat dan weer dat de clubs geen onderhoudskosten zullen hebben". Het ecologisch aspect laat Goossenaerts voor de verantwoordelijkheid van de investeerder.

Bart Van de Venster is voorzitter van de participatiegroep Park Groot Schijn. En begeleidde het hele proces van de wording van het nieuwe park.
"Het wintersportcentrum is vanaf het begin apart van de ontwikkeling van de rest van het park gehouden", legt Van de Venster uit. Maar hij deelt de bezorgdheid van skiclub Zondal. Hij volgt ook de vraag van Comité Site Ruggeveld goed na te denken over de keuze tussen een borstelskipiste of een energieverslindende indoor kunstsneeuwpiste. "De uitbouw van het nieuwe park zal duurzaam zijn. Dat moet weerspiegelen in de materialen die gebruikt zullen worden. Denk er aan dat het park ook een natuurgebied is." merkt Van de Venster op. Hij kan zich dan ook niet inbeelden dat er plots een constructie wordt neergepoot die belastend is voor het milieu. Hij vraagt zich ook af of een groots wintersportcentrum wel kan gezien de minimale parkeercapaciteiten in het gebied.

Wilfried Defillet
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio