Zware brand woedt in Brusselse Maritiemwijk

Print
In de Maritiemwijk in Molenbeek is zondag omstreeks 13.30 uur een zware brand uitgebroken in de opslagplaats van een meubelzaak in de Ribaucourtstraat. De Brusselse brandweer kwam met meerdere ladderwagens ter plaatse om het vuur te blussen. Rond 14.50 uur zijn de spuitgasten erin geslaagd het vuur onder controle te krijgen.

Zondagnamiddag was door de zware brand tot aan het Brusselse Noordstation hevige rookontwikkeling te zien. De politie heeft er woningen op de Ribaucourt - en Van Meyelstraat geëvacueerd. De brandweer heeft kunnen verhinderen dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende huizenblokken.

Oorzaak

Een deskundige van het Brussels parket is rond 17 uur afgestapt naar de Ribaucourtstraat om de oorzaak van de brand in de opslagplaats van Meubelland te onderzoeken. Verschillende pistes worden onderzocht, maar voorlopig is er geen enkel element dat wijst in de richting van kwaad opzet.

"Op het moment dat de brand ontstond, was enkel de eigenaar van Meubelland in de opslagplaats aanwezig. De deskundige van het Brussels parket zal zijn onderzoek maandagochtend voortzetten bij daglicht. De precieze oorzaak is nog niet gekend", aldus politiewoordvoerder Johan Berckmans

.

Belga

MEEST RECENT