Bomen in sportpark blijven heikel punt voor Groen!

Bomen in sportpark blijven heikel punt voor Groen!

Bomen in sportpark blijven heikel punt voor Groen!

Print
Essen - Dat er veel bomen moesten sneuvelen voor de nieuwe sporthal blijft een doorn in het oog voor oppositiepartij Groen!
"Linden, berken, beuken, haagbeuken, esdoorns, kastanjes, eiken in totaal meer dan 150 bomen gingen botweg tegen de vlakte. We beseften maar al te goed dat door de eerder afgeleverde bouwvergunning er geen ontkomen meer aan was. Maar de teleurstelling voor de meer dan 200 mensen die bezwaar indienden en de Essense groenen is er daarom niet minder om.

Kaalheid siert nu de zone tussen de sporthal en de Moerkantsebaan.En de enkele boompjes die nog geplant zullen worden, dienen enkel om de boel wat op te fleuren. Ze compenseren geenszins het verlies van de meer dan 150 bomen. De bouw van de sporthal heeft het Hemelrijkpark een zware en onherstelbare slag toegebracht. Jammer genoeg is het nog niet voorbij. Want, nu de bouwvergunning is verleend voor de Finse Piste staan nog eens tientallen oude eiken, beuken en haagbeuken in de weg," besluit Peeters.

"Het is echt kort door de bocht," repliceert schepen van Sport Brigitte Quick. " Het resultaat zal een mooi en volwaardig sportpark worden waar zowel buiten als binnensporters op een gezonde manier aan sport kunnen doen. Maar ook de overige delen van het park, wandelpaden, dierenpark en beplanting zal een flinke opwaardering krijgen. Het aantal te compenseren bomen werd door onze milieudienst in kaart gebracht, struiken en kreupelhout werden niet meegeteld. Deze compensatie komt er zeker en vast!

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio