Nieuwjaarsreceptie brandweer - fotospecial

Print

Nieuwjaarsreceptie brandweer - fotospecial

Kapellen - Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de brandweer werden enkele cijfers vrijgegeven.
De brandweer werd 270 keer opgeroepen, waarvan 87 keer voor een brand. Liefst 517 keer moest er ook uitgerukt worden voor een wespenbestrijding en 27 keer was er ook loos alarm. De brandweer was 34 keer preventief aanwezig bij manifestaties.

Het ongeluk met het vliegtuigje in Hoevenen niet te vergeten, was de grootste opdracht van de brandweer in 2011 het bestrijden van de grote brand op de Kalmthoutse heide die begon op 25 mei en drie dagen zou aanhouden. Het vuurfront bedroeg 15 à 16 km. In totaal 36 Belgische en 4 Nederlandse brandweerkorpsen hebben toen met vereende krachten het vuur kunnen bedwingen.

Een van de gevolgen van deze grote brand is de levering aan de regio van een reuzetankwagen die 14.000 liter water en 450 liter schuimmiddel vervoert. Hij kreeg als standplaats de brandweerkazerne van Kapellen en werd dan ook met gepaste trots getoond voor het oud gemeentehuis.

De receptie was ook de gelegenheid om in het korps zeven nieuwe vrijwilligers officieel te verwelkomen en drie brandweermannen te decoreren. Onder hen luitenant bevelhebber Ivo Van Assche die als Ridder in de Leopoldsorde werd gedecoreerd.

Roland Haentjens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio