Kiesstrijd om Koningshooikt is begonnen

Print

Kiesstrijd om Koningshooikt is begonnen

Lier - Lucien Herijgers uit Koningshooikt stelt zich kandidaat op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezing in Lier. De strijd om Koningshooikt is daarmee begonnen.
Lucien Herijgers woont al sinds 1980 in Koningshooikt. Hij is voorzitter van de Dorpsraad van Koningshooikt en van het Roemeniëcomité Vatra-Hooikt. Hij is ook actief bij meerdere Hooiktse en Lierse verenigingen.

Zelf motiveert Lucien Herijgers zijn keuze zo: "De drie jaren dat ik met Frank Boogaerts als schepen van Lokale Economie samenwerkte, waren in heel mijn loopbaan bij de stad het productiefst. Nu ik niet meer in dienst ben van het stadsbestuur, wil ik mij via de N-VA blijven inzetten voor onze bevolking."

Met deze kandidaat trekt N-VA resoluut de kaart van Koningshooikt. Daar zijn na het wegvallen van Rita Van den Bulck en Maria Vekemans (beiden CD&V) immers vele honderden voorkeurstemmen te winnen.

Ook Mara Op de Beeck kiest voor de N-VA. Zij is een van de drijvende krachten achter het actiecomité De Lierse Muur, dat zich verzette tegen het ondoorrijdbaar maken van de Lierse binnenstad. "De aanpassingen van het schepencollege vind ik maar halfslachtig. Daarom wil ik mijn strijd voor de bereikbaarheid en de leefbaarheid van het Lierse stadscentrum nu binnen de N-VA verderzetten", zegt Mara.


Vlaams Belang?

N-VA-voorzitter Toon Vaessens stelde beide kandidaten voor op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Of de N-VA bereid is om een coalitie met het Vlaams Belang aan te gaan, wilde Vaessens niet zeggen. "Ik wil dat de (onbesliste) kiezer op N-VA stemt voor ons programma, niet omdat we al dan niet een coalitie met het Vlaams Belang willen vormen", was het ontwijkende antwoord. Vlaams Belang hoopt een coalitie te kunnen maken met N-VA en vo-LK.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio