Kim Clijsters na marathonmatch door op Australian Open

Print

Kim Clijsters na marathonmatch door op Australian Open

Kim Clijsters (WTA 11) heeft de tweede week van de Australian Open gehaald. De Limburgse tennisster haalde het in de 1/8e finales van de Chinese Na Li (WTA 5). Setstanden waren 4-6, 7-6 (8/6) en 6-4.

In het bloedhete Melbourne begonnen beide speelsters goed aan de match. Ze gingen om de beurt door elkaars service. Maar bij een 3-3-stand verzwikte Clijsters haar enkel en had ze verzorging nodig. Haar tegenstandster profiteerde van die lichte blessure en won de eerste set met 6-4.

Lees ook: Favorieten stoten door naar kwartfinalesMatchballen

In de tweede set had Clijsters, met tape rond de enkel, het moeilijk. Toch slaagde ze er opnieuw in een break weg te werken en klampte ze aan tot het 6-6 stond en de twee aan een tiebreak konden beginnen.

Daarin versierde Na Li vier matchballen maar Clijsters werkte ze allemaal weg en won de tiebreak nog met 8-6. 1-1 na een set van één uur spelen.

Nadien leek de veer gebroken bij Na Li, die veel fouten begon te maken. In geen tijd liep Clijsters uit tot 4-0.

Pas dan begon Na Li terug wat beter te spelen en kwam ze terug tot 5-4. Clijsters herpakte zich en kreeg tot twee keer toe een wedstrijdpunt. Bij het tweede was het raak: 6-4.

Zo plaatste Clijsters zich na meer dan twee uur spelen met een brede glimlach voor de kwartfinales na wat ze zelf "de spectaculairste comeback" in haar carrière noemt.

"Niet verwacht"

"Ik kan niet geloven dat ik heb gewonnen", straalde de titelverdedigster. "Ik wist dat het een zware match zou worden, zowel fysiek als mentaal, maar dit had ik niet verwacht."

"Dit is mijn laatste keer op de Australian Open en dan wilde ik zeker niet opgeven. Ik ben blijven vechten voor elk punt. Ook dank aan iedereen voor de aanmoedigingen", aldus Clijsters.

In de volgende ronde speelt ze tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA 1).

Lees ook: Kim Clijsters (nog) niet bezorgd over enkelblessure

FiVr
Foto's Reuters

MEEST RECENT