Lokeren

Eindelijk tweede thuiszege voor Lokeren

Drie maanden na de 3-1 overwinning tegen Genk (15 oktober) kon Lokeren voor eigen aanhang nog eens de drie punten pakken. Een verdiende tweede thuiszege tegen Lierse, de tegenstander in de halve finale van de beker, vooral op basis van een betere tweede helft.

ikerremans

Beide ploegen hadden blijkbaar hun knappe midweek-bekerprestatie nog in de benen en brachten er aanvankelijk weinig van terecht. Lokeren kwam beter op dreef halfweg de eerste helft. En Lierse had een goede doelman Kawashima nodig om een achterstand te voorkomen. Hij wist raad met een kopbal van Taravel na hoekschop van De Bock en ging ook goed plat op een schot in de herneming van Persoons.

Aanval

De thuisploeg bleef de toon aangeven en kreeg op slag van rust een beste kans om op voorsprong te komen. Balverlies van Wils gaf De Ceulaer gelegenheid alleen op Kawashima af te gaan. Maar die verliet gepast zijn doel en kon het schot van de Lokerse spits afweren. Zo bleef Lierse, dat zelf nauwelijks voor doelgevaar kon zorgen, tot halfweg de wedstrijd overeind.

Lokeren, met Patosi in plaats van Mokulu, zag zijn overwicht vroeg in de tweede helft bekroond met de openingstreffer. De Ceulaer kon een gave voorzet van Taravel in twee keer verlengen in de openingstreffer. Lierse moest nu het geweer van schouder veranderen en oefenmeester Chris Janssens probeerde met een dubbele wissel meer aanvalskracht in zijn elftal te brengen. En bijna met succes want de pas ingekomen Sonck kreeg meteen een kans maar mikte hoog.

Aan de overzijde kreeg De Pauw de 2-0 aan de voet maar daar stak Kawashima een hand tussen. De Liersedoelman wist nog raad met een poging van Patosi maar had even later geen verhaal tegen een schot van De Ceulaer, die met zijn tweede van de avond de weg naar de zege effende voor Lokeren, dat in de slotfase nog dicht bij een derde treffer kwam.

Danny de Trazegnies

Scheidsrechter: Erik Lambrechts Toeschouwers: 4.389 LOKEREN: Lazic, Galitsios, Maric, Taravel, De Bock, De Ceulaer, Overmeire, Persoons, De Pauw, Mokulu, Harbaoui LIERSE: Kawashima, De Wree, Grncarov, Saïdi, Gaxa, Claasen, Wils, Davids, Maric, Bidaoui, Elgabas Doelpunten: 51' De Ceulaer 1-0, 73' De Ceulaer 2-0 Gele kaarten: De Ceulaer (fout), Galitsios (fout), Wils (fout) Vervangingen: 46' Mokulu door Patosi, 54' Maric door Yasser, 64' Davids door Sonck, 68' Galitsios door Tiko, 78' De Pauw door Fevang, 79' Elgabas door Adesanya