Rob Peeters opnieuw sterkste in Kasteelcross

Rob Peeters (Telenet-Fidea) heeft zaterdag de 28e editie van de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke gewonnen. Peeters eindigde in het Kasteelpark na een indrukwekkende solo van vier ronden voor Dieter Vanthourenhout (BKCP-Powerplus). Diens neef Sven Vanthourenhout (Landbouwkrediet) vervolledigde het podium.

ikerremans

Belgisch kampioen Sven Nys (Landbouwkrediet) werd vierde. Ook vorig jaar ging de overwinning in Zonnebeke naar Rob Peeters.

Het waren Sven en Dieter Vanthourenhout die al vrij vlug in de wedstrijd het initiatief namen. Ze reden de eerste ronden op kop maar moesten na vijf ronden toch het gezelschap dulden van Rob Peeters die in zijn eentje naar het leidende duo was gesprongen.

Lang bleef Peeters niet bij de pakken zitten. Hij versnelde opnieuw en liet zijn twee metgezellen achter zich. Meteen kon hij beginnen aan zijn solo die vier ronden zou duren en die hij knap wist af te ronden. Dieter Vanthourenhout wist op zijn beurt Sven Vanthourenhout nog af te schudden in de strijd voor de ereplaatsen.

'Zware cross'

"Het was een enorm zware cross. Daar had de hevige regenval van de afgelopen week voor gezorgd", zei een gelukkige Rob Peeters, die amper een week na zijn zege in Lebbeke zijn tweede overwinning van het seizoen pakte.

"De modder hier kon je het best omschrijven als een heel kleverige vettige blubber waardoor je fiks wat kracht moest zetten om vooruit te komen. Deze tweede overwinning voelt zeer goed aan. Zeker een week voor het wereldkampioenschap. Daarin start ik zonder druk en zal ik de titelstrijd bekijken van minuut tot minuut."

Zondag staat in het Nederlandse Hoogerheide de achtste en tevens laatste manche van het seizoen in de Wereldbeker op het programma.

Foto: Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio