12 maanden gevorderd voor sjoemelende syndicus in Antwerpen

Print
Antwerpen - De voormalige syndicus van een appartementsgebouw in Antwerpen riskeert twaalf maanden cel en 1.100 euro boete, deels met uitstel. De man - die tevens advocaat is - had enkele tienduizenden euro's van de rekening van de Vereniging van Mede-eigenaars in eigen zak gestoken. De zaak is vrijdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

De beklaagde nam in februari 2008 ontslag als syndicus, omdat hij verhuisde uit het appartementsgebouw aan de Britselei in Antwerpen. Zijn opvolger stelde echter tal van onregelmatigheden vast.

De man had de boekhouding grotendeels vernietigd, maar met behulp van de rekeningen van zijn medebewoners kon de nieuwe syndicus toch een reconstructie maken. Daaruit bleek dat de beklaagde zonder reden allerlei cashafhalingen had gedaan en ook gelden naar zijn persoonlijke rekening had overgeheveld.

Op 14 augustus 2009 volgde een klacht met burgerlijke partijstelling door de Vereniging van Mede-eigenaars. Het openbaar ministerie becijfert hun nadeel op 33.000 euro, maar zij komen op minstens het dubbele uit.

De beklaagde bekende de feiten. Hij kampte met financiële problemen en had een stommiteit begaan. Zijn advocaat stelde dat hij zijn lesje wel geleerd had en pleitte voor een opschorting. De burgerlijke partij vordert een schadevergoeding van ruim 76.000 euro. Vonnis op 17 februari.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio