Toch celstraf voor hulp  bij ontsnapping Dave Annemans

Toch celstraf voor hulp bij ontsnapping Dave Annemans

Toch celstraf voor hulp bij ontsnapping Dave Annemans

Print
Merksplas - De moeder en halfzus Dave Annemans kregen in beroep zes maanden cel met uitstel voor hulp bij de ontsnapping van Dave. In eerste aanleg werden ze vrijgesproken.
Gaby Van Loo (63) uit Hoboken en Kristel Hellmans (42) uit Merksplas stonden in de buurt van de gevangenis van Merksplas met hun auto toen op 28 juli 2009 zes gedetineerden, onder wie Dave Annemans (34), met een ladder over de muur van de bajes klommen.

Van Loo (foto) en Hellemans verklaarden aan de speurders dat ze niet op de hoogte ware van de ontsnapping, maar ze konden ook geen deftige uitleg geven over hun aanwezigheid in de buurt van de nor.

De rechter in eerste aanleg oordeelde dat het duo geen schuld trof, maar het parket ging in beroep.

Voor het Hof van beroep volgde advocaat-generaal de stelling van de rechter in eerste aanleg niet. "Annemans zou nooit ontsnapt zijn als hij niet zeker was dat de vluchtauto er zou staan."

Volgens hem waren moeder en halfzus dan ook betrokken bij het beramen van de ontsnapping. En zo dachten ook de raadsheren van het Hof erover. Zes maanden cel met uitstel voor beiden, zo luidde het verdict.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van de Kempen.

Marc HELSEN

Archieffoto Belga

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio