"Kapitein Concordia was een held"

Kapitein Concordia was een held

"Kapitein Concordia was een held"

Print
Zowat de hele wereld spuugt op de kapitein van de Costa Concordia, het cruiseschip dat vorige week strandde voor het Toscaanse eiland Giglio. Een jonge Moldavische vrouw, door de Italiaanse media beschouwd als een sleutelfiguur in het bepalen van het gedrag van de kapitein, neemt echter de verdediging van de "moedige" Franscesco Schettino op zich. Zij herhaalde wat Schettino eerder over zichzelf zei: dat hij "honderden levens heeft gered".

De 25-jarige Dominica Tchemortan (foto), een balletdanseres met de dubbele Roemeens-Moldavische nationaliteit, zei dat ze met vrienden aan het dineren was op het moment van de ramp. Zij ontkent dat de kapitein toen op de brug stond te drinken.

"Alle beschuldigingen aan zijn adres zijn absurd", verklaarde de vrouw na haar terugkeer in de Moldavische hoofdstad Chisinau. "Ik verliet het schip om 23.50 uur. Toen stond de kapitein nog te werken op de brug". Tchemortan omschrijft Schettino als "een held" en de hele crew als "uiterst professioneel".

De balletdanseres stond evenwel niet ingeschreven als toeriste, noch als bemanningslid. Voldoende reden voor sommige media om te suggereren dat de jonge vrouw een "speciale gaste" van de kapitein was.

Lees ook Kapitein van Concordia krijgt huisarrest

Belga

Foto Reuters

Nu in het nieuws