Ouders baby Gabriel stellen zich burgerlijke partij voor schietpartij Luik

Ouders baby Gabriel stellen zich burgerlijke partij voor schietpartij Luik

Ouders baby Gabriel stellen zich burgerlijke partij voor schietpartij Luik

Print
De ouders van Gabriel Leblond, de baby van zeventien maanden die op 13 december vorig jaar door Nordine Amrani werd doodgeschoten op de place Saint-Lambert in Luik, hebben zich burgerlijke partij gesteld. Dat is vernomen van hun advocaat Alexandre Wilmotte. Ook een tweede persoon, die dezelfde advocaat heeft, zou zich in het dossier burgerlijke partij hebben gesteld.

Volgens Wilmotte gaat het om een "directe getuige die op het moment van de feiten zich niet ver van de dader bevond". De man heeft "aanzienlijke psychologische schade" opgelopen omdat hij de schietpartij van dichtbij meemaakte.

Met hun burgerlijke partijstelling hopen de slachtoffers en hun familie een antwoord te krijgen op hun vragen. "Ze doen het om het dossier te kunnen volgen en te begrijpen hoe het zover is kunnen komen", zegt de advocaat nog.

Het onderzoek naar Amrani heeft uitgewezen dat die contacten had in het Luikse misdaadmilieu, onder meer met Giuseppe Rosato, een van de beschuldigden in het proces Habran. De twee zouden mekaar hebben ontmoet in de gevangenis van Lantin in 2007 en bleven daarna contact houden.

Op de dag van de feiten zou het Rosato zijn geweest die met de weduwe van Amrani naar het justitiepaleis ging. Ook bij de identificatie van het lichaam zou hij aanwezig zijn geweest.

Foto Belga: de ouders van Gabriel Leblond tijdens de begrafenis.

Nu in het nieuws