Burgerlijke partijen verbolgen over nieuw uitstel in zaak De Gelder

Burgerlijke partijen verbolgen over nieuw uitstel in zaak De Gelder

Burgerlijke partijen verbolgen over nieuw uitstel in zaak De Gelder

Print
In Dendermonde heeft de raadkamer in de zaak Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland, de beslissing over de verwijzing met het oog op een assisenproces opnieuw uitgesteld. De slachtoffers en nabestaanden reageren verbolgen.

"We weten nog altijd niet of De Gelder nu voor assisen zal moeten verschijnen", zegt Maria Van Raemdonck, de zus van een van de slachtoffers. "Er is geen echte confrontatie geweest met De Gelder, want we zagen alleen zijn achterhoofd en hij heeft niets gezegd."

De gerechtspsychiaters moeten de tegenexpertise van de verdediging onderzoeken. Twee psychiaters hebben De Gelder onderzocht op vraag van zijn advocaat Jaak Haentjens, en komen tot de conclusie dat hij ontoerekeningsvatbaar is.

Fabeltjesland

De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. De Gelder bekende later ook dat hij op 16 januari de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene.

"We hadden verwacht dat er een beslissing zou gevallen zijn en dat hij naar assisen zou gaan, maar er is weer uitstel. Dat zal misschien opnieuw een halfjaar zijn zoals vorige keer", zegt Maria Van Raemdonck.

Ook andere burgerlijke partijen zijn ontgoocheld dat er nog geen proces in zicht is. Volgens advocaat Filip Van Hende, die voor verschillende slachtoffers optreedt, is het voor zijn cliënten moeilijk te verwerken. De burgerlijke partijen blijven echter hopen dat het uiteindelijk tot een assisenproces komt.

Lees ook Nog geen duidelijkheid over verwijzing De Gelder naar assisen

Foto Belga: nabestaanden van de slachtoffers.

Nu in het nieuws