Bart Peeters en doodskisten op Canvas

Bart Peeters en doodskisten op Canvas

Bart Peeters en doodskisten op Canvas

Print
Bizar nieuw programma op Canvas. Een laatste groet is een comedyshow waarin BV’s het unieke voorrecht krijgen om hun eigen begrafenis bij te wonen. Bart Peeters leidt de ceremonie in goede banen.

De draak steken met een gevoelig onderwerp; bij Canvas vonden ze het een uitdagend idee. Kijkers hoeven echter niet te wantrouwen. “Een laatste groet is niet choquerend”, zegt de gastheer. "Net zoals Mag ik U kussen? geen datingshow pur sang was is dit ook geen opgevrolijkte versie van de begrafenis van Nonkel Bob."

"In Een laatste groet krijgen BV’s de kans om te ervaren wat het is om bij leven en welzijn morsdood te worden verklaard. Een wisselend panel, bevolkt door comedians en acteurs, zal in een aantal rondes met respect en vooral humor de overledene hulde brengen.”

In de laatste ronde ligt de overledene zelfs roerloos in een heuse doodskist voor een ultieme ode. “Bij Walter Grootaers komt dochter Layla langs om haar vader toe te spreken. Bij Stijn Meuris lezen de ouders een grappig eerbetoon voor. De centrale figuur is telkens aanwezig, maar komt niet aan het woord. Ik denk dat het programma de juiste toon heeft. Alle gasten zeiden een warm gevoel overgehouden te hebben aan de opname."Peeters heeft er nog niet over nagedacht hoe z'n eigen afscheidsplechtigheid er zou uitzien. "Even leuk als hoe het er in dit programma aan toegaat zal het niet zijn. Maar Blackbird van The beatles moeten ze absoluut spelen."

Tom Vets, GvA/HbvL

Foto Cia Jansen

Nu in het nieuws