Herenthout zoekt zwerfvuilpeters

Print
Herenthout - Rondslingerend zwerfvuil blijft een hardnekkig probleem in het Stoetersdorp. Het gemeentebestuur bindt nu de strijd aan met zwerfvuilpeters en -meters. "We zoeken vrijwilligers die als aanspreekpunt fungeren. Bedoeling is dat de peters en meters minimum vier keer per jaar het zwerfvuil opruimen in hun straat of wijk. Liefst uiteraard met enkele buren. Iedereen kiest zelf het gebied waarin hij aan de slag gaat. Zo kan iedereen ruimen volgens eigen mogelijkheden. Via dit project hopen we inwoners meer te betrekken bij het zwerfvuilbeleid in hun buurt", motiveert milieuschepen Hugo Cambré (Eenheid).
De gemeente sluit een contract af met de zwerfvuilpeters. "Via dit contract verzekeren we onze vrijwilligers. Bovendien zorgen we voor logistieke ondersteuning zoals prikkers, fluovestjes, handschoenen en vuilniszakken. De technische dienst van de gemeente haalt de zakken met het ingezamelde zwerfvuil bij de peters en meters op. In ruil voor hun inzet belonen we onze afvalvrijwilligers met een kleine attentie."

Wie interesse heeft om de handen uit de mouwen te steken, meldt zich aan op het Loket Bouwen & Wonen of bij de milieudienst.

milieudienst@herenthout.be of 014.50.78.44

Stefan LAENEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio