Inbrakenplaag eindejaarsperiode groter dan in 2010

Print
Mortsel -

Er zijn de voorbije eindejaarsdagen meer inbraken genoteerd in de Minos-politiezone (Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek, Mortsel en Boechout) dan in dezelfde periode in 2010. Opvallend is dat de inbraken veel meer dan andere jaren verspreid waren over alle gemeenten.


De cijfers omvatten de periode van 15 december tot 31 december. In die halve maand stelde de politie in 2011 68 woninginbraken vast tegenover 60 in 2010, oftewel een stijging van bijna 15%. En dat ondanks de grootschalige anti-inbraakacties. “We betrapten tijdens onze controles niemand op heterdaad”, stelt commissaris Johan Wonnink van de politie Minos. “Wel werden verdachten gevat met zogenaamde starterspakketten voor inbrekers: walkie-talkies, breekijzers en bivakmutsen. Gegevens die erg nuttig waren bij verder onderzoek. Tot een week geleden konden we, net als in de HEKLA-zone (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar, red.), echt wel spreken van een inbrakenplaag in de regio.”

Tijdens de voorbije eindejaarsperiode manifesteerden zich enkele opmerkelijke en voor de Minos behoorlijk onbekende tendensen. “Mortsel en Borsbeek deden het altijd behoorlijk slecht qua inbraken door de nabijheid van grote invalswegen. Maar nu waren de inbrekers even actief in zowat alle gemeenten van onze politiezone." In Mortsel lijken bepaalde preventieve inspanningen ondertussen wel hun vruchten af te werpen. Volgens Wonnink is dat voornamelijk de verdienste van de eigen stedelijke preventie-ambtenaar. “De verhouding effectieve inbraken en pogingen tot inbraak is in Mortsel danig aan het veranderen. Vijf jaar geleden vormden de pogingen zo’n 20% van het totaal. Nu is dat al meer dan 33%. Wat betekent dat de inwoners in Mortsel zich beter wapenen tegen inbraken. Aan de andere gemeenten binnen de politiezone om dat voorbeeld te volgen.”

SSl   

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio