Weer uitstel over verwijzing Kim De Gelder naar assisen

Print

Weer uitstel over verwijzing Kim De Gelder naar assisen

Dendermonde - Raadkamer Dendermonde heeft verwijzing van Kim De Gelder met het oog op assisen opnieuw uitgesteld. De raadkamer stelt zijn uitspraak uit tot april zodat het psychiatrisch rapport degelijk kan bestudeerd worden.

Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, verscheen donderdagmiddag zelf voor de raadkamer van Dendermonde. Zijn advocaat Jaak Haentjens was ook aanwezig maar geeft nog geen commentaar. Het werd alvast een emotioneel gebeuren voor de slachtoffers. Een persoon werd al onwel.

Lees ook Burgerlijke partijen verbolgen over nieuw uitstel

De aanklager en de slachtoffers wilden dat de raadkamer besloot om De Gelder naar het hof van assisen te sturen. "Een uitstel zou slecht nieuws zijn voor de slachtoffers, omdat vorige keer voor de raadkamer gezegd werd dat de zaak voor de laatste keer zou uitgesteld worden", zei Jef Vermassen, advocaat van enkele burgerlijke partijen.

Ontoerekeningsvatbaar

De verdediging van De Gelder blijft er echter van overtuigd dat hij niet voor de volksjury moet verschijnen. Advocaat Jaak Haentjens legde vorige week een tegenexpertise van het psychiatrisch onderzoek neer, waarin een neuropsychiater stelt dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar zou zijn.

De onderzoeksrechter heeft nu beslist dat het college van gerechtspsychiaters, dat De Gelder toerekeningsvatbaar acht, de tegenexpertise moet bekijken. De zaak is uitgesteld tot 28 april. De slachtoffers en nabestaanden reageren bijzonder ontgoocheld op het nieuwe uitstel.

Omdat De Gelder in persoon aanwezig was, werd het de eerste confrontatie tussen de slachtoffers en de verdachte. "Het wordt een bijzonder emotioneel moment, maar ik heb mijn cliënten daarop voorbereid", zei advocaat Vermassen. Dat werd het effectief ook. Een persoon werd onwel.

Foto's: Isopix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio