Noliko Maaseik in Final 12 tegen titelverdediger Trentino

Noliko Maaseik in Final 12 tegen titelverdediger Trentino

Noliko Maaseik in Final 12 tegen titelverdediger Trentino

Print
Maaseik heeft het donderdag niet getroffen bij de loting voor de eerste ronde van de play-offs in de Champions League volleybal, de zogenaamde Final 12. De landskampioen werd gekoppeld aan het Italiaanse Trentino, dat titelverdediger is in de belangrijkste Europese clubcompetitie.

"Je hoopt natuurlijk op de sportief beste loting, maar als tweede in de poule is die kans klein", reageerde coach Vital Heynen donderdag. "Deze loting is een uitdaging, je kan immers tegen dit team alleen maar winnen."

Na de duidelijke 3-0 winst tegen het Griekse Thessaloniki, hadden de Limburgers zich woensdag als tweede in groep A geplaatst voor de eerste fase van de play-offs. Maaseik speelt daarin eerst thuis, op dinsdag 31 januari (20u30) en niet op 1 februari zoals eerst was voorzien. De terugwedstrijd in Italië volgt op woensdag 8 februari.

"De voorbereiding voor deze wedstrijd is al begonnen. Je krijgt als team niet dikwijls de kans om tegen een wereldteam te spelen, met de Cubaanse vluchteling Osmany Juantorena Purtuondo en de Bulgaar Matey Iliyanov Kaziyski als toppers. Maar ze beschikken natuurlijk over 12 zeer goede spelers. Ik hoop dat ze ons, kleine Belgen, onderschatten en dat we hieruit ons voordeel kunnen halen", besloot Heynen.

Als Maaseik kan stunten, dan wacht in de Final 6 opnieuw een Italiaanse tegenstander: de winnaar van het duel tussen Macerata en Cuneo, de ploeg van Wout Wijsmans (ex-Maaseik en ex-Macerata).

Het Pools Belchatow, dat speelt in Lodz, werd donderdag aangeduid als organisator van de Final Four (17-18 maart) en is zo rechtstreeks geplaatst voor de eindfase.

Foto: Raymond Lemmens
Maaseik aan de slag tegen Thessaloniki

Lees ook: Noliko Maaseik plaatst zich voor Final 12 in Champions League

Meer sportnieuws