Moeder veroordeeld voor hulp bij ontsnapping zoon in Merksplas

Moeder veroordeeld voor hulp bij ontsnapping zoon in Merksplas

Moeder veroordeeld voor hulp bij ontsnapping zoon in Merksplas

Print
Het hof van beroep in Antwerpen heeft Gaby V.L. en Kristel H., de moeder en halfzus van Dave Annemans, veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel omdat ze hem twee jaar geleden hadden helpen ontsnappen uit de gevangenis van Merksplas. In eerste aanleg waren ze daar nog voor vrijgesproken.

Dave Annemans was samen met vijf andere gedetineerden op 28 juli 2009 ontsnapt uit de gevangenis van Merksplas. Zijn moeder en halfzus stonden hem buiten op te wachten in een auto. Tien dagen later werd hij opnieuw opgepakt.

Vluchtauto

In eerste aanleg werden beiden vrouwen vrijgesproken voor hulp bij de ontsnapping, omdat die al gebeurd was voordat hij bij hen in de wagen stapte. Het openbaar ministerie ging in beroep omdat Annemans nooit ontsnapt zou zijn als hij niet geweten had dat er een vluchtauto klaar stond.

Het hof volgde die redenering donderdag. De vluchtauto was een essentieel onderdeel van de ontsnapping, die zonder de aanwezigheid van zijn moeder en halfzus nooit gelukt zou zijn. Twee medegevangenen die niet mee in de auto stapten, werden immers quasi onmiddellijk weer opgepakt.

Foto: Belga

Nu in het nieuws