AZ wint in Amsterdamse ArenA vol kinderen

AZ wint in Amsterdamse ArenA vol kinderen

AZ wint in Amsterdamse ArenA vol kinderen

Print
AZ heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de beker in Nederland. Het won met 2-3 van Ajax in een stadion gevuld met schoolkinderen. De match was de herhaling van de wedstrijd die op 21 december werd gestaakt na een aanval op AZ-doelman Esteban Alvarado.

Beide ploegen begonnen zwak aan de match, maar het was Ajax dat als eerste op voorsprong kwam. Christian Eriksen bediende met een lob Siem De Jong, die de bal in de rechterhoek plaatste. Niet veel later stond het plots 1-2 voor de bezoekers. In een Belgisch duel was Maarten Martens sneller op de bal dan Toby Alderweireld en zette de bordjes gelijk. Een snelle counteraanval van AZ werd afgemaakt door Charlison Benschop, die keeper Vermeer kansloos liet met een hard schot. Net voor de rust moest Esteban een schot van Eriksen lossen en De Jong kon simpel zijn tweede van de partij binnentikken.

In de tweede helft maakte Alderweireld hands in het strafschopgebied, en de Zweed Rasmus Elm zette de penalty om. Ajax-trainer Frank De Boer schreeuwde zijn team naar voren, maar het mocht niet meer baten. De 20.000 kinderen in het stadion kregen geen zesde goal meer te zien.

Foto AFP

Meer sportnieuws