Nog verdachte steekpartij Clementinastraat vrij

Nog verdachte steekpartij Clementinastraat vrij

Nog verdachte steekpartij Clementinastraat vrij

Print
Een vierde verdachte van de steekpartij in de Clementinastraat is vrijgesproken. Nu blijft er nog één over. Hij stak in mei 2010 een man neer.

Zonder reden pakten vijf onbekende mannen de 54-jarige Kris V.d.B. aan voor zijn eigen huisdeur. De vijf trokken luidruchtig door de straat en brachten schade toe aan geparkeerde auto’s. Toen Kris en zijn zoon buitenkwamen, stonden ze praktisch oog in oog met de vijf. Ze spoorden hen aan tot kalmte. Als antwoord kreeg de vader vier messteken in de buik en een in de lies.

Gebrek aan bewijs

De politie pakte vijf verdachten op. Ongeveer een jaar later werden drie van hen vrijgesproken. De rechter merkte op dat hij aanvoelde dat ze schuldig waren, maar dat het hem ontbrak aan bewijs. Een vierde betichte, een 20-jarige uit Borgerhout, kreeg zes maanden en een geldboete. Die man is woensdag door het hof van beroep vrijgesproken door gebrek aan bewijs.

“Want hij liet zijn gsm-gegevens door de politie natrekken”, zegt advocaat Fons Sauter. “De politie merkte dat hij aan de andere kant van Borgerhout had vertoefd. De andere verdachten stuurden mekaar na de feiten in totaal vijfhonderd sms-jes. Geen enkel daarvan ging naar of vertrok van de vierde verdachte. Ook niet voor de feiten: een bewijs dat hij de andere verdachten niet kende. En getuigen zagen een verdachte manken met het linkerbeen. De man die is vrijgesproken trok toen met het rechterbeen.”

Zo blijft nog één van de vijf verdachten over. Die kon niet ontkennen, want hij is opgepakt met een bebloed mes in de handen.

JVB

Foto: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio