Seks & Relaties

Yoga kan gezondheid schaden

Print

Yoga kan gezondheid schaden

Je lichaam in alle bochten wringen is niet zonder risico. In een nieuw Amerikaans boek worden de risico's van yogaoefeningen voor het eerst aangesneden. De Yogafederatie in Vlaanderen waarschuwt eveneens voor de gevaren van de verschillende yogahoudingen.

Yoga wordt vooral gezien als heilzaam voor lichaam en geest, een gezonde manier voor jong en oud om in beweging te blijven. Dat je er ook ernstige blessures mee kan oplopen, wordt er vaak niet bij vermeld. In het boek 'De wetenschap van yoga: de beloningen en risico's' vertellen yoga-instructeur dat yoga je lichaam ook kan slopen.

"Yoga moet op een deskundige manier beoefend worden, anders kan het wel degelijk schadelijk zijn", zegt Herman Suys, voorzitter van de' Yogafederatie voor Nederlandstaligen in België'. "Mensen moeten ook hun beperkingen kennen en daar rekening mee houden. Anders kunnen ze door intensieve yogaoefeningen een klein probleem zwaar verergeren."

Wie niet in een uitstekende fysieke positie verkeert, kan de extreme yogaposes dus beter aan zich voorbij laten gaan. Zeker de kaarshouding is te vermijden. Die houding heeft namelijk al voor heel wat slachtoffers gezorgd.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN