Dylan Berlaar begint weer als underdog aan play-downs tafeltennis

Dylan Berlaar begint weer als underdog aan play-downs tafeltennis

Dylan Berlaar begint weer als underdog aan play-downs tafeltennis

Print
Berlaar - De play-downs in de Superdivisie van het tafeltennis gaan op donderdag 19 januari om 20u van start. Dylan Berlaar neemt het dan thuis op tegen Vedrinamur.
Na een heenronde met sportieve hoogtepunten en dieptepunten belandde Dylan Berlaar weer in de play-downs met drie andere ploegen. Twee van de vier degraderen naar Eerste Nationale, de twee anderen komen volgend jaar weer uit in de hoogste reeks van het land. Het lot van de ploegen wordt beslist in onderlinge confrontaties thuis en uit.

De Berlaarse spelers hebben al ervaring met de razend spannende play-downs. Vorig seizoen moesten Lauren Enghien, Tom Van Schil en Florent Lamoque het opnemen tegen Deinze, Nodo Ekeren en Etoile Basse Sambre. "De play-downs gaven toen alles wat de heenronde nog niet echt had gegeven: spanning, overwinningen, sensatie én een happy end. Onder impuls van het enthousiaste Berlaar-publiek kon Dylan Berlaar zich handhaven. Het kwam uiteindelijk op enkele cruciale punten aan. Maar het dubbeltje rolde naar onze kant", zegt coach Werner Van den Broeck.

Dit jaar zal het zeker niet makkelijker worden. Berlaar kan wel op de diensten rekenen van de ijzersterke aanwinst Christophe Closset (A18). Maar ook de tegenstand heeft zich fors versterkt met binnen- en buitenlandse krachten.

Heeft Dylan Berlaar een kans tegen dit geweld? "Vorig seizoen gaf niemand ons veel kans. Toch hebben we toen een topploeg als Nodo kunnen voorblijven. Nu moeten we twee teams van dat kaliber achter ons houden. De opdracht wordt dus nog moeilijker. Maar we mogen niet zeggen dat het onmogelijk is. Elke match moet gespeeld worden en als het meezit, kan het lukken", zegt coach Van den Broeck.

www.ttkberlaar.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio