"Verwondingen Maged Samy vallen goed mee"

Print

Verwondingen Maged Samy vallen goed mee

Maged Samy, de Egyptische voorzitter van voetbalclub Lierse, is afgelopen nacht gewond geraakt bij een ongeval. Hij kwam met zijn wagen onder een vrachtwagen terecht en zat een tijdlang gekneld in zijn voertuig. De club meldt op zijn website dat de verwondingen van Samy al bij al meevallen.

Samy is gewond geraakt aan zijn benen, zijn borstkas en zijn ogen. Dat meldt Lierse op zijn website. De toestand van de sterke man van de Pallieters wordt wel als bevredigend omschreven. "Hij is stevig door elkaar geschud, maar heeft geen breuken. Alleen veel glas in zijn gezicht, maar dat wordt momenteel door de dokters verwijderd. Hij zal meer dan waarschijnlijk geen blijvende letsels overhouden aan zijn ongeval", klinkt het.

"Onze voorzitter is inderdaad betrokken geraakt bij een ongeval en is naar het ziekenhuis van Turnhout overgebracht. Hij is er ernstig aan toe, maar zijn toestand is niet levensbedreigend", verduidelijkte Lierse-woordvoerder Terry Verbiest eerder al.

Gekneld

Het ongeval gebeurde op de E34 richting Nederland ter hoogte van Lille. Samy kwam omstreeks 3.30 uur met zijn wagen onder een vrachtwagen terecht, een trekker-oplegger met aardappelen aan boord.

De Lierse-voorzitter zat gekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft de vrachtwagen met luchtkussens moeten opheffen, het duurde meer dan een uur om Samy uit het wrak te bevrijden. Hij zat alleen in zijn wagen en is de hele tijd bij bewustzijn gebleven. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Turnhout.

Standard

Lierse zorgde woensdagavond nog voor een verrassing in de kwartfinales van de Beker van België. De Pallieters gingen na verlengingen met 2-4 winnen bij Standard. Meer dan genoeg voor een plek in de halve finales tegen Lokeren.

Foto: BFM

Meer voetbalnieuws